З 01 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів!

Дата: 12.04.2019 15:28
Кількість переглядів: 447

З 01 квітня 2019 року розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

     Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у річках вона триватиме з 1 квітня по 20 травня, у водосховищах і озерах – з 1 квітня по 9 червня, в новостворених водних об’єктах, а також придаткових системах річок та іншихводних об’єктах – з 1 квітня по 30 червня.

             Відповідно до законодавства , під час нересту дозволяється виключно любительське риболовство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі. З перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плаваючих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання.Крім того, забороняється добування водних живих ресурсів на час ходу риби на нерест.

            Порушення правил рибальства карається накладанням штрафів та притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення становить від 34 до 680 гривень.За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 Кримінального Кодексу України. Штраф від 1 700 до 3 400 гривень, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

           Наголошуємо, про сурове дотримання норм під час нересту.

           Кожен рибалка повинен починати з себе – не порушувати правил рибальства, а також інформувати про факти незаконного вилову водних біоресурсів.

 

             Гаряча лінія Управління Державного агенства рибного господарства в Черкаській області  - 093-000-22-03, 047-231-02-76.

             Гаряча лінія Державної екологічної інстпекції в Черкаській області - 047-26-30-987.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора