З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації зі сказу тварин на території Уманського району розпочнеться осіння планова пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу повітряним методом.

Дата: 13.09.2019 09:44
Кількість переглядів: 589

   Уманське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області повідомляє, що з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації зі сказу тварин на території Уманського району та відповідно до розпорядження Головного Державного ветеринарного інспектора України від 28.08.2019 № 70 «Щодо організації заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин у 2019 році» у Черкаській області розпочнеться осіння планова пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу повітряним методом (орієнтовно у вересні 2019 року, в залежності від погодних умов, в т.ч. у вихідні дні).

Фото без опису

   Розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину проти сказу, буде здійснюватися авіатранспортом над лісовими та сільськогосподарськими угіддями, поза територіями населених пунктів та водойм. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м'ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Фото без опису

Фото без опису

   Враховуючи викладене, із метою забезпечення обізнаності населення з питань проведення пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу,  інформуємо населення щодо початку проведення осінньої кампанії з проведення пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу та застерегаємо, що:

- при виявленні принад не брати їх руками і не переносити з місця на місце чи забирати додому;

- застерегти дітей, що у разі виявлення принад з вакциною гратись ними заборонено;

- не розламувати та не розбивати виявлені принади з вакциною. у найкоротші терміни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора