Міжнародний день рідної мови в Старобабанівськомц ліцеї.

Дата: 21.02.2020 16:41
Кількість переглядів: 570

       21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати  відбулося і  в нашому ліцеї.
       Відкриття святкових заходів розпочалося фото-композицією "Вітаємо тебе, наша рідна мово!". Родзинкою сьогоднішнього дня, стали заходи, які відбулися в актовій залі. Це і змістовна розповідь про мову, від вчителя рідної мови Бондаренко Н.М., і зачитування власних віршів від наших ліцеїстів, хорове читання віршів  та розпис медяного пряника. Цікаві факти та конкурси про мову підготувала бібліотекар сільської бібліотеки Козиненко О.В. 
    На уроках української мови і літератури у вчителя Морозової В.В. учні ліцею коментували інфографіку "Що передбачає Закон про мову", виконували творчі завдання, виявляли знання орфоепії, орфографії та слововживання. Дев’ятикласники  Марія Біба й Руслан Попик декламували вірші Тараса Шевченка. Захопила всіх гра "Архітектор", під час якої необхідно було утворити якнайбільше слів з обмеженої кількості літер. Свято було цікавим і пізнавальним.
      Всі заходи, які сьгодні відбувалися в нашій освітній родині -засвідчили, що ліцеїсти глибоко шанують мову та прагнуть удосконалювати свої знання з різних розділів мовознавчої науки. Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повиннти твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора