Питання для складання письмового іспиту кандидатів на заміщення вакантної посади «начальник відділу соціального захисту населення»

Дата: 07.01.2021 09:14
Кількість переглядів: 479

 

Питання для складання письмового іспиту кандидатів на заміщення вакантної посади «начальник відділу соціального захисту населення».

 

  1. Якими законодавчими актами України передбачено призначення та виплата державних допомог сім’ям з дітьми? (Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» та постанова Кабінету Міністрів України  від 27.12.2001 № 1751).
  2. Порядок та умови призначення допомоги при народженні дитини (Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», статті 11, 12).
  3. Розмір допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування  Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», стаття 18).
  4. Умови призначення та розмір допомоги при усиновленні дитини          (Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», статті 12-2 та 12-3).
  5. Розмір державної соціальної допомоги дітямз інвалідністю (Закон України  «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»).
  6. Розмір надбавки на догляд за дитиною з інвалідністю та умови її призначення ( Закон України  «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»).
  7. Розмір державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства 1, 2 та 3 групи (Закон України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», стаття 2).
  8. Розмір надбавки на догляд за інвалідом з дитинства та умови її призначення (Закон України  «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», стаття 3).
  9. Терміни призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (Закон України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», стаття 6).
  10. Призначення яких видів державних соціальних допомог передбачено Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам»? (стаття 3).
  11. Які особи відносяться до категорії «діти війни»? (Закон України «Про соціальний захист дітей війни», стаття 1)
  12.  Пільги учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них (Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,                   стаття 12).

13. Соціальні гарантії учасникам бойових дій.(Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).

14. Соціальні гарантії окремим категоріям громадян. (Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»).

         15. Соціальні послуги населенню. (Закон України «Про соціальні послуги», статті 6, 7, 11)

16. Перелік дітей пільгових категорій, які мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок бюджетних коштів.

17. Перелік документів для отримання посвідчення багатодітної сім'ї.

18. Перелік пільг, які мають багатодітні сім'ї.

19. Основні засади запобігання та протидії домашньому насильству.

20. Поняття внутрішньо переміщеної особи.

21. Облік внутрішньо переміщених осіб.

22. Порядок надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

23. Державні  стандарти соціальних послуг.

24. Сфера дії законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству

25. Перелік документів для встановлення  статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

26. Основні напрями державної політики у сфері протидії торгівлі людьми.

27. Суб'єкти, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

28. Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків»

29. Перелік пільг, які мають багатодітні сім'ї.

30. Порядок надання транспортних соціальних послуг «Соціальні перевезення Черкащини».

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПИТАННЯ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора