Служба у справах дітей Дмитрушківської сільської ТГ інформує про діяльність Обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дата: 19.01.2021 11:51
Кількість переглядів: 553

Комунальний заклад «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Черкаської обласної ради  є закладом для  тимчасового проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років (терміном до трьох років).

Гуртожиток є закладом зі звичайним  і  вільним режимом проживанням осіб зазначених категорій.

 Проживання у Гуртожитку, а також надання усіх соціальних послуг є безкоштовними. У Гуртожитку створено усі умови для проживання, самостійного приготування їжі та урізноманітнення дозвілля, але безкоштовним харчуванням мешканці не забезпечуються.

У Закладі може проживати не більше 22 осіб.

 Метою діяльності закладу є створення умов для соціальної адаптації осіб, що в ньому проживають, та їх підготовка до самостійного життя, набуття навичок самостійного життя у громаді, формування відповідальності дорослої людини, підготовка до виконання відповідних соціальних функцій у суспільстві.

Цільовою групою є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років після завершення періоду перебування у відповідних закладах для таких дітей, дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях, припинення піклування, припинення договору про патронат, завершення строкової служби у Збройних Силах, відбуття покарання у вигляді позбавлення волі, за умови відсутності у них житла або у разі, коли їх житло визнане в установленому порядку непридатним для проживання або не підлягає ремонту та реконструкції.

Зміст соціальних послуг

Забезпечення:

  • тимчасовим проживанням;
  • ліжко-місцем, місцем для зберігання особистих речей, та, за необхідності, постільною білизною, рушниками, посудом;
  • умовами для здійснення санітарно-гігієнічних процедур, самостійного приготування їжі.

Надання допомоги:

  • в придбанні необхідних речей, одягу, продуктів харчування;
  • у розвитку навичок піклування про своє здоров’я;
  • у плануванні бюджету, веденні домашнього господарства;

–              у виготовленні (поновленні) документів, в оформленні й отриманні державних виплат, пільг;

  • щодо підтримки або відновлення (встановлення) стосунків з рідними, друзями, соціальним оточенням;
  • щодо здобуття отримувачами послуг професійної освіти, роботи, утримання на робочому місці;
  • у реалізації та захисті житлових, майнових прав;
  • у вирішенні конфліктних ситуацій, розв’язанні спорів.

Планування майбутнього влаштування у громаді після виходу з гуртожитку.

Проведення тренінгів, навчальних занять з соціальної та психологічної адаптації, підготовки до самостійного життя.

Місцезнаходження та юридична адреса: 20705, Черкаська область,   м. Сміла, вул. Василя Стуса, б.35,  тел.(066) 472-64-40.

(Маршрути під’їзду до закладу: автобус № 4,5 до зупинки «БК СЕМЗ»,  або автобусами № 17, 30 від автостанції Сміла, до зупинки «Ж/д станція ім. Тараса Шевченка»,  перейти  з південного вокзалу на північний  та пройти по пішохідному мосту до воріт закладу.)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора